۱۴۰۳ چهارم ارديبهشت - 12:06 ب.ظ

در نشست خبری کنسرت «پیانو، ملودیکا و ساز های ضربی» عنوان شد:امروز گروه «فیلارمونیک ایران»، ایرانی می خواند

امروز گروه «فیلارمونیک ایران»، ایرانی می خواند
نوای فارس- مهرنوش قضاوتی: نشست خبری کنسرت «پیانو، ملودیکا و ساز های ضربی» که قرار است با همراهی گروه کر «فیلارمونیک ایران» به اجرا بپردازد، در پردیس سینمایی «چارسو» برگزار شد.

سامان احتشامی در شروع  نشست درباره این کنسرت توضیح داد: این برنامه از دو قسمت تشکیل شده است و هدف اصلی آن نشان دادن تکنیک های ساز پیانو است. در قسمت اول با توجه به تجربه 30 ساله قطعاتی را برای پیانو و ساز های ضربی اجرا می کنیم. در قسمت دوم پنج اثر از خودم با اشعاری از بابک درخشان، بامداد جویباری، معینی کرمانشاهی و اثری از ساخته های همایون خرم اجرا خواهد شد. هدف از برگزای این کنسرت نشان دادن تکنیک ها و قابلیت های ساز پیانو است. پیانو قابلیت این را دارد که هر لهجه ای را که بخواهید با آن می توانید اجرا کنید. اهل هر کجا که باشید می توانید این ساز را بنوازید. به همین علت است که پیانو نوازی سبک های مختلفی دارد. نمی توان گفت کدام سبک بهتر است. من می خواهم در این کنسرت توانایی لهجه خودم را به مردم نشان بدهم.

احتشامی از حضور گروه کر «فیلارمونیک ایران» در این کنسرت، گفت: با گروه کر«فیلارمونیک ایران» همکاری کرده ایم، چون نمی خواهیم خواننده سالاری شود. همیشه در کشور ما خواننده ها دیده شده اند. چون بیشتر اوقات ساز در صدا وسیما نمایش داده نمی شود، نوازنده ها کمتر دیده شده اند. کنار هم قرار دادن چند خواننده در کنار هم کار خیلی سختی است. ممنون هستم از علیرضا شفقی نژاد که توانسته 100 نفر آشنا به موسیقی را با بودجه شخصی کنار هم قرار دهد. کسی که منزل خود را در اختیار تمرین 100 نفر قرار می دهد، عاشق موسیقی است.

همسر سامان احتشامی درباره برنامه ریزی های این کنسرت ادامه داد: از دی ماه سال گذشته برنامه ریزی این کنسرت را انجام داده ایم و هماهنگی های لازم را برای سالن تالار «وحدت» کرده ایم. قطعات توسط سامان احتشامی نوشته شد و اقدامات گرفتن مجوز انجام شد. اردیبهشت ماه سال 95 تمامی مجوز ها گرفته شد تا بتوانیم در زمان مناسب بلیت فروشی را آغاز کنیم. بلیت های 13 و 14 مرداد ماه کنسرت به طور کامل به فروش رسیده و برای 31 مرداد نیز کنسرت تمدید شده است. پس از این که صحبت های لازم را با تالار« وحدت» صورت بگیرد، سایت فروش بلیت باز می شود.

علیرضا شفقی نژاد، رهبر گروه کر «فیلارمونیک ایران» درباره گروهش توضیح داد: از سال 1379 این گروه تاسیس شد و تا الان فعالیت مان را ادامه دادیم. افراد زیادی در انتقاد به گروه ما می گفتند که چرا آثار موسیقی غربی نظیر آثار موتزارت، بتهون،... را دنبال می کنیم. پس از انتشار آلبوم «سایه کمر» کار خوبی در این سال ها منتشر نشد. البته در سریال «مدار صفر درجه» کار کردیم و در دهه اول محرم سال 88 ده شب برنامه اجرا کردیم. اما در طول این سال ها کار ایرانی که بشود آن را اجرا کرد به من پیشنهاد نشد. زمانی که قطعات آقای احتشامی به دست ما رسید، فهمیدم آثار بارارزشی است و تنظیم خوبی دارد. آن ها را پذیرفتیم. او در قطعاتش به طور صحیح به کر پرداخته است. حالا گروه«فیلارمونیک ایران»، ایرانی می خواند. این قطعات قابلیت این دارد که با گروه های خارجی آن ها را کار کرد. آهنگسازان عزیز کشورمان اگر چنین قطعاتی بنویسند به طور قطع ما آن ها را می پذیریم. کاری که سامان احتشامی انجام داده است را می توان یک بدعت دانست. تعدادی از اعضای گروه با این قطعات خاطره دارند و ارتباط خوبی با این قطعات برقرار می کنند. آن ها را با عشق می خوانند. تا زمانی که باشم قطعات احتشامی را اجرا می کنم.

شفقی نژاد درباره اعضای گروهش گفت: تمام اعضای گروه از دانشجوان موسیقی و موزیسین ها هستند و با من کر و آواز را شروع کردند. افتخار این را داشتم که معلم شان باشم. به همراه آقای نوری این گروه را گردهم آوردیم. اعضای گروه آواز کار کرده اند و سلفژ می دانند. بیشتر آن ها خود شان نوازنده هم هستند. در تمام دنیا مانند فرانسه، اتریش، آلمان و... افراد پیشرو در موسیقی واحد کرال از واحد های اجباری درس های شان است. تمامی نوازنده ها و خواننده ها و آهنگسازان باید این واحد را بگذرانند.

او درباره گروهی خواندن ادامه داد: در موسیقی مذهبی غرب و اروپا همه در کلیسا ها به صورت گروهی شورع به خواندن می کنند. در عزاداری ها و جشن های ما نیز به همین صورت است، همه با هم می خوانند. آخرین اثر گروه کر «فیلارمونیک ایران» سمفونی «عاشورا» بود. «عاشورا» را لوریس چکناواریان با تم دسته های عاشورا نوشته بود. این قطعه در برج میلاد اجرا شد و مورد استقبال قرار گرفت. موسیقی ایران هم قابلیت این که به صورت گروهی اجرا شود را دارد. امروز خوانندگان کلاسیک ما ایرانی می خوانند چون ایرانی هستند.

سامان احتشامی در پاسخ به این سوال که چرا نسبت به استقبال زیاد از کنسرت های شان کمتر به اجرا می پردازند، گفت: در حال حاضر شما باید با هزینه شخصی خودتان کنسرت برگزار کنید. دولت به هیچ عنوان از ما حمایت نمی کند. ما هیچ یارانه ای نداریم. خدا را شاکریم که بلیت های کنسرت مان به طور کامل به فروش رفته است و توانسته ایم مجوز تمدید 31 مرداد ماه را هم بگیریم. از 5 مرداد ماه سایت برای فروش بلیت روز 31 مرداد باز می شود. هم چنین تعداد هنرمندانی که بخواهند کنسرت برگزار کنند زیاد است. تعداد سالن ها هم کم است. سالنی که پیانو مناسب و آکوستیک سلامت داشته باشد، تالار وحدت است. می توان در آن کنسرت کلاسیک برگزار کرد. ما در سالن های دیگر نمی توانیم اجرا کنیم زیرا آن کیفیت لازم را نخواهیم داشت. در سالن های آکوستیک صدای سالن سلامت است و نیازی به میکروفون نیست. اگر برای اجرا کلاسیک از میکروفون استفاده کنیم، اجرا مدرن می شود. هزینه برگزاری کنسرت ها بسیار زیاد است. اگر ما تمامی بلیت های 31 مرداد را هم بفروشیم باز هم باید مبلغی را از خودمان بپردازیم و سود مالی نخواهیم برد.

او در رابطه با فعالیت های هنری اش توضیح داد: من هیچ وقت کم کار نبودم. اگر در حوزه موسیقی روی صحنه نبودم در تاتر فعالیت کرده ام. در گروه نمایش محمد رحمانیان حضور داشته ام. موسیقی فیلم ساخته ام و زندگی ام را از راه تدریس گذرانده ام. کنسرت درآمدی ندارد و تبلیغاتی برای یک هنرمند است. یک هنرمند آرزو دارد روی صحنه برود و مردم تشوق اش کنند.

همسر سامان احتشامی به سوال «آیا برای تمدید اجرا به مشکل برخورد کرده اید؟» این گونه پاسخ داد: من دی ماه برای برگزاری این کنسرت اقدام کردم. ما سابقه فعالیت در تالار «وحدت» را داریم و تایید ها را زودتر گرفتیم. اما تمدید کنسرت برای 31 مرداد کمی سخت تر بود. سالن پر بود و ما باید منتظر می ماندیم. می خواستیم اجرا در آخر هفته باشد اما به یکشنبه موکول شد.

شفقی نژاد درباره تغییر نام گروهش توضیح داد: آکادمی را با همراهی آقای نوری ساختیم. مسعود گنجه ای مدیر ارکستر و مدیر برنامه آقای نوری بودند. به خاطر زحمات ایشان در ابتدا گروه «هم آواز» نام داشت. سپس به علت ارادت اعضای گروه به آقای نوری، «نوری» با مفهوم روشنایی نام گرفت. در ادامه با توجه به فعالیت های بین المللی گروه تصمیم گرفتیم گروه کر «فیلارمونیک ایران» باشد. ایران به معنای کشور ایران نیست. زیرا فلارمونیک باید به اسم یک شهر باشد. ما گروه فیلارمونیک تهران داریم برای همین ما ایران را به عنوان یک اسم ذات انتخاب کردیم. علت اصلی آن هم  عرق ملی ما نسبت به کشورمان است. ما همه به خاطر علاقه شدید مان به ایران این جا مانده ایم.

تیزر معرفی گروه پخش شد. سپس احتشامی از همسرش خواست تا مفهوم مدیر برنامه را در گروه شان توضیح دهد.

در گروه هایی غیر از گروه های پاپ یکی از هنرمندان نوازنده تمام کار های برنامه گذاری را انجام می دهد. بهتر است هنرمندان روی کار های خود شان متمرکز باشند. تمام تلاش ما این بود که موزیسین ها را درگیر کار های اداری نکنیم. ما تا کنون تمام برنامه های مان را به طور منظم داشته ایم. با این که خواننده نداریم اما توانسته ایم سالن های مان را پر کنیم و فضایی متفاوت در کنسرت های مان داشته باشیم.

شفقی نژاد در پایان این نشست گفت: ما هیچ وقت حمایت نشده ایم. از تمامی اعضای گروه تشکر می کنم که با تمام مشغله ها و سختی ها وقت گذاشته اند. هم چنین از افسانه جابری، مدیر گروه فلارمونیک ایران و از آلوین آوانسیان، نوازنده و کنسرت مایستر، کمال تشکر را دارم.

سامان احتشامی، سینا سلیم زاده، یلدا صمدی، پیمان جوانمرد، عمران فروزش همراه گروه 100 نفره کر «فیلارمونیک ایران» به رهبری علیرضا شفقی نژاد روی صحنه خواهند رفت.

این کنسرت به دلیل استقبال مخاطبان برای 31 مرداد ماه تمدید شده و در 13،14 و 31 مرداد در تالار «وحدت» برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند برای تهیه بلیت به سایت iranconcert.com مراجعه نمایند.

عکس های شیرین رسام را در ادامه ببینید:منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q